perjantai 24. tammikuuta 2014

Jumalaista porkkanakakkua


Joskus vuonna nakki ja keppi mulla oli aivan törkeen hyvä porkkanakakkuohje, mutta hukkasin sen kun en kerännyt reseptejä minnekään... Viimeisen kerran käytin sitä reseptia amerikan matkalla sukulaisissa, taisi olla vuonna 2006 tai 2007. 

Tossa viime viikolla teki sitten aivan järjettömästi mieli mehevää porkkanakakkua. Rupesin surffailemaan netissä eri blogeissa, että mistä löytäisi aidosti mehevän ja herkullisen reseptin. Parhaan kuuloinen resepti löytyi sitten kanelikaruselli -blogista. Tää kakku oli niin järjettömän hyvää, että sitä pitää tehdä taas viikonlopuksi kahvin kanssa tarjottavaksi tuttaville ja Pippurikerhon askarteluihin. :) Tässä reseptissä on hyvää myös se, että pohja on kokonaan maidoton (toki täytwe pitää sillon vaihtaa!) ja helposti muunnettavissa myös gluteenittomaksi, kun vaihtaa jauhot.

Tässä leivottu pyöreään irtopohjavuokaan. Keskusta
lösähti hieman, mutta ei makua haitannut ;)

Tää kakku leivottiin kaupasta ostettuun kantikkaaseen foliovuokaan.
Keskusta ei lösähtäny, oli vähän matalampi kakku kun toi pyöreä. 


Reseptistä tulee noin puolikas pellillinen, tai pyöreän kakkuvuoan verran. (8 reilun kokoista palaa)

3 munaa
2dl ruokosokeria (tai muscovado sokeria)
1dl sokeria
3dl jauhoja 
4tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
1tl soodaa
4tl kardemummaa
4tl kanelia
2tl inkivääriä jauhettuna
0,5tl suolaa
1,5dl öljyä
4,5dl porkkanaraastetta (mulla tais olla kyl oikeesti vähän enempi, mut ei tullut lopulta enää mitattua)

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljyä ja kuivia aineita vuoronperään taikinaan varovasti käännellen. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle vuoalle ja paista 150 asteessa noin 55 minuuttia. Kokeile hammastikulla, onko kypsää. Jos haluat supermehevää, ota uunista, kun taikina vielä ihan hitusen tarttuu tikkuun. Tämä kakku paranee yön yli levätessään, tosin jos maistaa samantein niin ei todennäköisesti säily yön yli...



Helposti saa sopivan kokoiseksi ton leivinpaperin, 
kun laittaa irtopohjan väliin leivinpaperin ja kiinnittää 
sen, sitten leikkaa saksilla reunat siistiksi.
Eikä mee paljon aikaa!

Tadaa! Siisti reuna :)

Lautasellinen porkkanaraastetta. 

Jauhot ja muut kuivat aineet sekaisin.

Taikina valmiina uuniin.

Uunista ulos! Tosiaan keskusta hieman lössähti kun
oli aika korkee toi taikina. Lätkäsin tän yön yli jääkaappiin
mehevöitymään ja seuraavana päivänä vasta tein täytteen.
Kakku oli uunissa about 65 minsaa.

Mielettömän paksu ja upee täyte:
2 prk philadelphia tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
4tl vaniljasokeria
1-2dl tomusokeria (maun mukaan) 
koristeeksi pähkinöitä tms.

Kaavi philadelphiatuorejuusto johonkin sopivaan astiaan. Lisää sitruunamehu, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita hyvin ja lätki JÄÄHTYNEEN kakun päälle. Jos laitat sen lämpimän kakun päälle, niin se sulaa ja valuu pitkin poikin. Sitruunamehu muuten sopii tähän tosi hyvin, tasapainottaa kakun makeutta kivasti. 

Oli muuten sen verran hyvää että 3 aikuista ja yksi pieni lapsi veti
reilun puolet kakusta kerralla. :D Mä satoin ehkä tehdä tähän täytteen
kolmella paketilla tuorejuustoa... osa jäi jopa käyttämättä vaikka
aina kuvittelin että täytettä EI VOI olla liikaa!


Tästä kakusta on kuivuus kaukana! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti