sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Herkullinen feta-pesto piirakka

Kerran aiemmin tein tätä piirakkaa ystäväni syntymäpäiville. Sen jälkeen tein siihen pieniä muutoksia, jotta ulkonäöstä sais herkullisemman ja houkuttelevamman näköisen (vaikka edellinenkin piirakka maistui tosi hyvälle!). Tää on ihana resepti, koska maukas piirakka on helppo tehdä ja se sopii myös kasvissyöjille.

Tästä reseptistä tulee noin puolikas pellillinen tai ison pyöreän vuoan verran piirakkaa. Jos haluat tehdä kokonaisen pellillisen, tuplaa ainekset.



Pohja

150g margariinia tai voita
0,5tl suolaa
3dl jauhoja
n. 1dl silputtua tuoretta basilikaa
0.5dl kermaa

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Lisää basilikasilppu ja kerma, sekoita nopeasti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Taikina riittää noin puolikkaaseen paistinvuokaan tai n 24cm piirakkaanvuokaan. Paistuessaan reunat laskevat joten tee niistä korkeammat. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman kullanruskeaa väriä (omassa uunissani kesti noin 14 minuuttia).

Täyte
Hyvää fetaa n. 200g (itse käytän Petros fetaa)
punasipulirenkaita tai silppua
minitomaatteja paloiteltuina
2dl kermaa
0.75 dl pestoa
3 munaa
200g mozzarella raastetta
loput basilikasta

Pilko feta, punasipuli ja minitomaatit paistetun pohjan päälle. Säästä joitakin paloja myös koristeeksi pinnalle. Sekoita kerma, pesto, munat ja juusto keskenään. Kaada täytteiden päälle. Lisää lopuksi koristeeksi säästetyt ainekset. Paista uunissa 200 asteessa kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean sävyn ja täyte on hyytynyt (noin 30 min).

Pohja paineltuna uunivuokaan.

Paistettu pohja

Pohjan päälle ladotut täytteet ennen juustomössöä

Juustomössö ja koristeet lisätty, nyt valmiina uuniin!

Valmis piirakka! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti