torstai 12. kesäkuuta 2014

Paksut Valkosuklaacookiet

Oon ettiny hyvää keksireseptiä, jolla saa tehtyä paksuja keksejä jotka on sisältä ihanan pehmoisia. Aiemmin postaamastaki reseptistä tulee lituskampia ja sitkeämpiä keksejä kuin näistä.  Erilaisten kokeilujen jälkeen päädyin tuunaamaan netistä löytämääni reseptiä. Nämä keksit on paksuja, halkeilevia ja herkullisia. Kannattaa kokeilla myös erilaisilla täytteillä, kuten rusinoilla, pähkinöillä, vaniljalla, appelsiinilla ja suklailla. 

Perusohje taikinaan:
225g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
2dl fariinisokeria
1,5dl sokeria
1 muna
6,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
0,5tl leivinjauhetta
Vaniljasokeria maun mukaan

N. 200g rouhittua valkosuklaata tai muita täytteitä

Sekoita vatkaimella sokeri+voi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sokeri-muna-voi seokseen hyvin vatkaimella sekoittaen. Lopuksi lisää valkosuklaarouhe tai muu täyte ja sekoita. Seos jää murumaiseksi mutta siitä on helppo pyöritellä palluroita. Litistä palluroita kun laitat ne uunipellille. Paista 200asteessa 8 min. Keksit nousevat ja leviävät jonkinverran, mutta eivät todella paljon. Mulla mahtui 4 x 3 ihan hyvin pellille. Anna jäähtyä ennen kun nostat ne pelliltä, etteivät hajoa. Jos keksit ovat kovia, niin paistoit liian kauan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti