perjantai 31. tammikuuta 2014

Amerikkalaiset pehmeät herkkukeksit

Halusin tehdä amerikkalaisia keksejä pitkästä aikaa. Olen usein vienyt niitä juhliin ja ne ovat aina olleet supersuosittuja. Nää on tosi helppoja tehdä ja onnistuvat helposti, kunhan niitä ei paista liikaa. Niiden ideana on se, että niitä ei paisteta aivan läpikypsiksi, jolloin reunasta tulee rapea ja keskuksesta muhjuinen ja ihana. Tänään tein niitä kahtena eri makuna: suklaataikinassa M&M karkkeja, sekä perustaikinassa pähkinäsuklaata ja pähkinöitä. Tässä lopputulos ja resepti!
PS. Näitä on vaikea olla syömättä suoraan uunista. Taikina vie sellaisenaankin kielen takamukseen. 

M&M karkeilla, suklaataikinassa.

Pähkinäsuklaata ja pähkinää, perustaikinassa.

Perustaikina, pähkinäsuklaata ja pähkinää

Suklaataikina ja M&M karkit

Nökäre uunipellillä.

Amerikkalaiset pehmeät keksit

225 g voita tai margariinia
2,5dl fariinisokeria
1,75 dl sokeria
2-3tl vaniljasokeria (maun mukaan!)
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
0,5tl suolaa
3dl suklaanappeja, rouhetta tai namuja, pähkinöitä tms. 
3-4 tl aitokaakaojauhetta jos haluaa suklaisempia keksejä 

Työstä huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri mömmöksi. Haarukalla ne menee aika kätevästi sekasin. Lisää munat yksi kerrallaan, välissä hyvin sekoittaen. Yhdistä jauhot, sooda ja suola (ja aitokaakao jos haluat tehdä esim. tuplasuklaakeksejä!). Yhdistä seokset hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi pähkinät, suklaarouhe, M&M karkit tai pähkinät. Sekoita ja nostele lusikoilla nokareita uunipellille voipaperin päälle. Kun laitat 9 keksiä per pelti niin niistä tulee suht ison kokoisia. Tällöin yhdestä taikinasta tulee noin 4 pellillistä keksejä. 

Paista keskitasolla uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia. Omassa uunissa sopiva aika on 7 minuuttia. Kun keksit ovat täydellisiä, niiden reunat ovat littanat ja rusehtavat ja keskeltä taikina on vielä koholla.

Koholla oleva keksi, reunat tummemmat.Vaaleissa kekseissä näkyy hyvin tuo
mömmöytynyt keskusta.


Meheviä keksejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti