torstai 30. tammikuuta 2014

Ruoka-apua vähävaraisille perheille

Ennen viime Joulua lueskelin ahkerasti Facebookissa ryhmää, jossa vähävaraiset perheet saivat hakea apua mm. perheen Joulun järjestämiseen. Ystäväni Triinin kanssa otettiin silloin asiaksemme auttaa yhtä Espoolaista perhettä ja keräsimme heille aikamoisen paketin kaikenlaista herkkua + 50 euron lahjakortin S-kauppaan. Kassissa oli mm. puuroriisiä, muroja, kahvia, pähkinöitä, Triinin tekemiä leipomuksia perheen pojan synttäreille, synttäritarvikkeita, namuja, yms. Kiikutin kaikki minun ystäviltäni tulleet lahjoitukset (ja niitä oli paljon! : ) ) Triinille ja hän vei ne sitten perheelle eteenpäin. Triin sitten kertoi, että tavarat olivat tulleet todella tarpeeseen ja perhe oli erittäin kiitollinen avusta. Ilman apuamme pojan synttärit olisivat jääneet järjestämättä, joulusta puhumattakaan.

Tosiasia on kuitenkin se, että vähävaraiset perheet tarvitsevat apua muulloinkin kuin jouluna, tai ehkä erityisesti juuri silloin. Triin laittoi minulle eilen viestin whats appissa, että olisi taas yksi perhe autettavana. Perhe asuu Espoossa ja vanhemmat ovat työttömiä. Perheessä on pieni lapsi ja toisen vanhemmat työttömyystuet eivät ole vielä alkaneet. Tällä hetkellä perheellä on siis todella tiukkaa.Vaikka oman perheeni rahatilanne ei ole mielettömän kehuttava, niin aion silti osallistua muutamalla kympillä perheen auttamiseen. Kävin läpi myös oman ruokakaappini ja löysinkin sieltä lahjoitettavaksi mm. ananaspaloja, tomaattisosetta, avaamattomia teepaketteja, tonnikalaa, säilöttyjä persikoita ja muuta pientä, mitä en ole itse tarvinnut. Aiomme käydä Triinin kanssa kaupassa ja mietin ostoslistalle ainakin kaurahiutaleita, muroja, maitoa, riisiä, kuivahiivaa, jauhoja ja kahvia... Mutta olisi myös kiva ostaa tuoreita vihanneksia tai hedelmiä, sekä leivänpäällisiä ja lihaa. Katsotaan, mihin sitten Triinin kanssa yhdessä päädymme.

AVUSTUKSIA VÄHÄVARAISILLE FACEBOOK RYHMÄ

PERHE 113
Espoo

Apua pyytää 3 henkinen perhe Espoosta, jossa molemmat työttömiä.
Tällä hetkellä äiti saa työttömyyskorvausta, mutta isän korvaus on vielä käsittelyssä ja jonoa kuulemma on, eikä ole tietoa milloin siitä saa päätöksen.
Poika 5v tarvitsee vaatteita koossa 116-122cm
Äiti vaatteita koossa L-XXL ja kenkien koko 38 (äidillä olisi toive myös kosmetiikasta)
Ruoka-apua toivotaan.

Voisitko sinä auttaa heitä jotenkin?
Yhteystiedot saat:
avustuksiavahavaraisille@gmail.com


Tälläkin kertaa laitoin kyselyä Facebookin kautta ystävilleni, josko joku heistä haluaisi osallistua auttamiseen. Olenkin saanut jo muutaman ystävän mukaan, mikä on ihana juttu! Muutamalla eurollakin saa jo paljon aikaiseksi ja keksipaketti voi ilahduttaa perhettä suuresti! Itse ainakin toivoisin, että jos minun perheeni olisi tuen tarpeessa, niin voisin saada apua. Yhteisössä on kuitenkin suuri voima.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti