perjantai 24. tammikuuta 2014

Palonin loppuunmyynti - viime hetken shoppailua

Uutinen Palonin lopettamisesta ja mahdollisesta konkurssista ei lämmittänyt mun mieltäni. Olisin itsekin voinut käydä paikalla useammin... Voit seurata konkurssin tilannetta täällä.

Tässä Palonin virallinen tiedote Facebookista: 


Palonin konseptimyymälä Helsingissä osoitteessa Eerikinkatu 7 sulkee ovensa viimeisen kerran 25.2.2014. Liikkeen sulkemisen taustoista voi lukea Palonin blogista osoitteesta www.paloni.fi/blog

Kahden ja puolen vuoden ajan Paloni on tarjonnut jokaiselle mahdollisuuden tuntea suunnittelijansa ja ompelijansa. Sen edustuksessa on ollut tänä aikana yhteensä 132 suunnittelijaa.

Jäljellä on 31 myymälän aukiolopäivää, joiden aikana kokoon tulee saada 23 978€ myyntiä, jotta Paloni ei ajaudu konkurssiin ja voi jatkaa työtään itsenäisten suunnittelijoiden puolestapuhujana ja tuoda heidän osaamisensa ihmisten saataville jatkossa tapahtumien, messujen, pr-tempausten ja mediatyön kautta. Näistä 31 päivästä ei siis riipu vain Palonin, vaan myös sen edustamien suunnittelijoiden tulevaisuus. Heidän tuestaan ja taistelutahdostaan päätellen tulevaisuus näyttää valoisalta. Tavoite tarkoittaa 773,50€:n myyntiä jokaista aukiolopäivää kohden. Jokainen ostos ratkaisee.

Loppuunmyynnin aikataulu:
21.1.-15.2.2014 Suunnittelijoidemme klassikot myynnissä Palonin konseptimyymälässä viimeistä kertaa
16.2.2014 Ravintolapäivä Palonissa
17.2.-25.2.2014 Tyhjennysmyynti. Edellisten mallistojen helmiä, mallikappaleita ja myymälän somisteita myynnissä poistohinnoilla.

Loppuunmyynnin aikana liike on avoinna normaalien aukioloaikojen mukaan ellei toisin ilmoiteta: ma-pe klo 11-19, la klo 11-16.


Vasemmassa reunassa näkyy ihania tuubihuiveja!

Tänään olin siis päättänyt, että menen käymään Palonissa. Koska sainkin yllättäen enemmän rahaa tammikuulle niin pistin omaksi ostorajakseni sata euroa. Lopulta tuhlasin reilut seitsemän kymppiä ja sain samalla hyvän mielen kun tuen suomalaista käsityötä ja konkurssia vastaan taistelevaa kauppiasta. Tunnen myös useita tekijöitä opiskeluajoiltani, joten siksikin on kiva tukea tuttuja jotka uskaltaa sukeltaa yrittäjyyden kaivoon täyspäiväisesti. Ostin siis pari saippuaa, yhden magneetin ja uuden mustavalkoisen pipon, missä on ihana rusetti.

Kerran eksyin Paloniin ihan vahingossa, kun oltiin työporukalla tyhyilemässä. Silloin ei ollut aikaa muulle, kuin nopealle 'omg pakko mennä sisään ihan pikasesti ja vilkasta' piipahdukselle. Harvemmin itselläkään on varaa oikeasti panostaa suomalaiseen käsityöhön ja laadukkaisiin tuotteisiin, joten en muistanut käydä shoppailemassa myöhemminkään. Kuitenkin olen seurannut Palonin facebook sivuja ja mm. viime vuoden kevään New Yorkin muotiviikon tempausta mielenkiinnolla ja innolla. Harmittaa kyllä ihan sikana, kun niin ihana konsepti ja kauppa joutuu sulkemaan ovensa kannattamattomuuden vuoksi. Tässä mielessä suomalainen asiakas on suoraan sanottuna perseestä, kun ei jaksa nähdä vaivaa eikä ole halua maksaa laadukkaasta tuotteesta (yleistäen, ofc). Suosittelen kyllä kokeilemaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti