maanantai 26. toukokuuta 2014

Mokkapalat


Tänään me ollaan menossa kavereiden luokse grillailemaan ja pyysivät meitä tuomaan jälkiruokaa. En oo tehnyt perinteisiä mokkapaloja  moneen vuoteen joten päätin tänään tehdä niitä. Mokkapalat yleensä maistuu kaikille.  Erään ystäväni koira jouduttiin lopettamaan viime yönä, joten vein hänellekin herkkua lohdutukseksi. Koiruus herra oli jo 13,5 vuotta vanha.

Ohjeen mukaan tein muuten, mutta vaihdoin maidon kermaviiliin eikä mulla ollut vanilliinisokeria eikä muutakaan vaniljaa jolla olisin voinut korvata sitä. Resepti on helppo ja sillä tulee ihanan kevyet ja makoisat mokkapalat. Pohja on mielestäni erinomainen, joskin hieman mureneva.

Pellillinen mokkapaloja:

Pohja:
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
5 rkl (75ml) vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

1. Sulata rasva ja laita jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla käännellen.
4. Sekoita joukkoon voisula.
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos epäilet kypsyyttä, kokeile vaikka vielä kakkutikulla, ettei taikinaa jää tikkuun. (voit paistumisen aikana valmistaa kuorrutteen)
7. Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa ja sekoita muut aineet voisulan joukkoon pitäen kattilaa hellalla edelleen. Sekoittele vispilällä seosta kunnes se on sileää. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää siihen vaikka vielä 1tl maitoa. Pidä seos lämpimänä hellalla levittämiseen asti ja sekoittele välillä pohjaa odotellessa.
8. Sekoita kuorrutus vielä tasaiseksi ja valuta kuorrutetta kattilasta tasaisesti uunista tulleen pohjan päälle - levitä loput seoksesta nuolijalla. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ripottele heti nomparellit pinnalle.
9. Paloittele jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti